Spiked Cycles steunt Giovanna in Tour du ALS

11 May

Giovanna Struijk gaat op 30 mei tijdens de 'Tour du ALS' de Mont Ventoux bedwingen en steunt daarmee de strijd tegen de spierziekte ALS. Door omstandigheden heeft Giovanna echter te weinig tijd om zich optimaal voor te bereiden... Spiked Cycles ondersteunt Giovanna van harte en stelt een speciaal geprepareerde Spiked ter beschikking om toch de top van de Mont Ventoux te kunnen halen. Succes Giovanna!

Wil je Giovanna en haar team 'Doordouwers' ook steunen? Doneer via deze link

Hieronder vertelt Giovanna over hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen:

"Mijn naam is Giovanna Struijk, en ik fiets mee met de Tour du ALS op 30 mei 2014 om geld in te zamelen voor onderzoek naar medicatie voor de dodelijke ziekte ALS.

Bij mijn nicht Conny (alleenstaand moeder) is 3 jaar geleden ALS geconstateerd. Gelukkig vordert deze ziekte bij haar erg langzaam. Zij heeft na het verwerken van deze diagnose besloten om aandacht te gaan vragen voor deze ziekte en om ondanks haar verminderde conditie en hoogtevrees de Mont-Ventoux te gaan fietsen. Dit met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek en medicijnen naar deze genadeloze ziekte. Aangezien wij een zeer hechte band hebben, heb ik er geen seconde aan getwijfeld om met haar mee te fietsen. Echter werd mijn trainingsduur door omstandigheden verkort tot nog geen 3 maanden. Tekort om een serieuze klim te doen! Mijn hoop vervloog..., tot een vriendin mij attendeerde op Spiked Cycles. Zij had daar een sportieve e-bike gekocht en wist me te vertellen dat deze jonge onderneming zelfs een fiets hadden ontworpen waarvan de opbrengsten naar de Stichting ALS ging.

Ik heb de gok gewaagd en Spiked Cycles gevraagd of deze Spiked mij de berg op zou kunnen helpen, de situatie uitgelegd en verteld hoe belangrijk het voor mij is, om mee te kunnen fietsen. Naar aanleiding hiervan, werd ik door Roos Knoppert en Leon van Spijk uitgenodigd op de Fietsvak in de RAI. Het was al heel snel duidelijk dat zij mij konden EN wilden helpen! De Spiked zou mij boven brengen! En behalve dat (wat mijn doel was!), kreeg ik een 5-versnellingen Spiked mee om tot D-Day te kunnen trainen. Geen huur, niets! En het verhaal werd nog mooier! Leon ging een speciale Spiked voor dit evenement ontwerpen. Een iets lichtere versie, dunnere banden, sportmodel, 8 versnellingen...

En hier is hij dan ... ‘mijn’ Mont-Ventoux Spiked!

Ik heb er zojuist een stukje op gefietst en ik weet het zeker: Met deze unieke handmade Spiked gaan wij de top bereiken!

Hart van Nederland gaat mijn nicht Conny volgen tijdens de Tour du ALS. Ze zijn afgelopen week al langs geweest voor een eerste item... daarbij fiets ik mee op mijn Spiked Mont Ventoux:

Klik hier voor het item op de website van Hart van Nederland

Mijn grote dank gaat allereerst uit naar Roos en Leon, die mij belangeloos hebben vertrouwd en gesteund. Daarnaast naar Peter die me met zoveel passie en enthousiasme tips geeft en uitlegt wat de mogelijkheden van deze fiets zijn. En natuurlijk het gehele team van Spiked Cycles die er allen aan meewerken om ‘onze’ missie te laten slagen. Thanks!"

terug